Onze slagerij

Ons producten gamma beslaat niet alleen het varken alhoewel dit wel de hoofdmoot is. We maken bijvoorbeeld ook traditioneel Naelgeholt van runder-rosbief, hertenworsten voor De Lavei hoeve, Droge Worst met Bier en incidenteel en op verzoek aanpalende producten. Bert experimenteert graag met nieuwe smaken en varianten dus vraag gerust naar mogelijkheden of help Bert denken, daag hem uit!

Authentiek, Puur en Eerlijk

In 2004 zijn we gestart op boerderij De Schelfer, het ouderlijk huis van Bert. We zijn Bert en Ans, de vennoten in VOF De Schelfer. We verwaardden de varkens van de boerderij waarbij zowel het verse als het verduurzaamde traject is gekozen. In 2015 hebben we afscheid genomen van de winkel en van ons vers-assortiment. In 2016 zijn we verhuisd naar De Prikke waar we in mei 2018 de nieuwe slagerij in gebruik hebben genomen. We hebben een mooie verwerkingsruimte met een ruime koelcel, en klimaatkamers waar de producten worden gedroogd. Ook is er een schatkamer, de rijpruimte van de hammen.

We zijn hiermee de weg van de delicatessen ingeslagen. We produceren kleinschalig en hobbymatig een scala aan verduurzaamde vleesproducten met als herkomst het Nederlandse varken, geleefd onder IKB regime. Dit betekent dat ze goed voer krijgen, dat ze schoon drinkwater krijgen, dat er een dierenarts beschikbaar is die goedgekeurde geneesmiddelen heeft en het betekent dat er een Nederlandse boer/boerin voor ze gezorgd heeft. Dit Nederlandse IKB regime vinden we erg waardevol en we denken dat de standaard van de sector zich daarmee erg ruim boven de rest van de wereld plaats. Wij zijn er trots op deze tak van de Nederlandse landbouw. Natuurlijk vinden we extra’s daarbovenop ook waardevol: te denken valt aan biologische varkens (3 sterren) of varkens met twee of één ster en incidenteel produceren we ook van dit vlees. Het IKB-vlees is ons ingangsmateriaal: de hammen, de ribben, de nekken en de zogenoemde snippers.

De vleeswaren als Droge Worst, Beantriham, Schinken, Nekka, Ribba, en Naegelholt verkopen we op markten, aan HORECA en detailhandel.